AYDIN İL TURİZM MÜDÜRÜ MEHMET UMUT TUNCER DİDİM'Lİ TURİZMCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Didimli Turizmciler, Didim Turizm Derneği tarafından düzenlenen toplantıda Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer tarafından bilgilendirildi.

Aquasis Otel’in toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Didim Turizm Derneği (DİTUR) Başkanı Mustafa Şentürk, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer ve DİTUR üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan DİTUR Başkanı Mustafa Şentürk, 2020 sezonun zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek “Turizmciler olarak pandemi koşullarında zorlu süreçlerden geçiyoruz. Toplantımızda, Pandemi sürecinde turizmciler olarak neler yapılması gerektiği ile ilgili önemli bilgiler verilecek. Toplantıya katılan ve turizmcileri bilgilendiren Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer’e teşekkür ederiz” dedi.
Tuncer: Sağlık kuruluşları ile anlaşmalı hizmet verilmeli
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer, toplantıya katılan turizmcilere; Güvenli Turizm Sertifikası alınmasının zorunlu olduğu 50 oda ve üzeri konaklama tesislerinde, ikamet adresi yurtdışında olan misafirlerin talebe bağlı olarak covid-19 testi yaptırabilmelerinin, numune almak için eğitim almış sağlık personeli ile sağlanması veya numune almak için yetkin bir sağlık kuruluşu ile anlaşmalı olarak hizmet vermeleri gerektiğini belirtti. Tuncer “Numune alınan misafirler için izleme kayıtları tutulur. Sağlık personeli sayısı haftanın her günü hizmet verecek şekilde ve tesis kapasitesine uygun olarak belirlenir. Numune alınma işlemleri için her türlü hijyen ortamı, kişisel koruyucu ekipman ve tıbbi atıkların diğer atıklardan ayrı bertarafı için gerekli tedbirler işletme tarafından sağlanır. Tesiste numune alma işlemlerinin koordinasyonundan sorumlu, ilgili kurum ve kuruluşlarla irtibat halinde olacak irtibat kişisi belirlenir ve İl Kültür ve Turizm ile İl Sağlık Müdürlüklerine tesis işletmesi tarafından irtibat kişisi, numune alan personel adları ve bu personellerin iletişim bilgileri bildirilir” bilgilerini verdi.