ÇED TOPLANTISI ERTELENDİ

12 Kasım Perşembe günü Akköy’de gerçekleşecek olan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı ertelendi.

Kılıç Deniz Ürünleri Üretim İhr. İth. ve Tic. A.Ş. tarafından Didim’de Taşburun Balıkçı Barınağı Mevkii açıklarında, Kültür Balıkçılığı Tesisleri Kapasite Artışı Projesi yapılması planlanmakta olup, Akköy mahallesinde bulunan park kahvesinde halkın katılımlı toplantısı yapacağını duyurması üzerine Didim’de ki çeşitli STK’lar pandemi koşullarının göz önüne alarak, ÇED toplantısının ertelenmesini talep etmişti.

STK’lar tarafından İlçe Kaymakamlığına verilen dilekçe sonucu ÇED raporunun ertelendiğini belirten Didim Turizm Derneği (DİTUR) Başkanı Mustafa Şentürk, İlçe Kaymakamı ile görüşmesinin sonucunda ÇED toplantısının ileri bir tarihe ertelendiğini ifade etti.

CHP’de ÇED toplantısının ertelendiğini duyurdu!

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından ÇED toplantısının ertelendiğine dair paylaştığı bilgi notu ise şu şekilde;
“06.11.2020 tarihinde çevreye duyarlı sivil toplum kuruluşları, Cumhuriyet Halk Partisi ve Didim Belediyesi olarak Didim Kaymakamlığına vermiş olduğumuz dilekçemizde; 12.11.2020 tarihinde Akköy’de yapılacak “Balık Çiftlikleri ÇED Halkın bilgilendirilmesi” toplantısının pandemi nedeniyle halk sağlığı açısından tehlike arz edeceğinden iptalini talep etmiştik. İtiraz gerekçemiz haklı bulunup, toplantı süresiz olarak ertelenmiştir. Kamuoyuna duyurulur”