DİDİM'E COVID-19 PİYANGOSU

DİDİM’E COVİD-19 PİYANGOSU

Didim Turizm Derneği başkanı Mustafa Şentürk güncel pandemi hakkındaki görüşlerini  gazetemiz için paylaştı.

Başkan Şentürk “Didim’in tescillenmiş olan oksijen oranı ve temiz havasının  KOAH ve astım hastalarının zaten bir çekim merkezi “olduğunu belirtirken; Didim’ in şimdi ise Covid 19 ile öne çıktığını ve Didim’e son günlerde ciddi bir yönelim olduğunu özellikle Avrupa’dan yoğun bir talep ve rezervasyon başladığını dile getirdi.

Didim’in havasının ve doğasının üniversiteler ile bilim camiasında tescilli olduğunu belirten Şentürk “Dünyadaki en yüksek oksijen oranı açısından Didim 1. sırada yer alması sebebiyle Covid-19’un da çaresi olarak görüldüğünü. Tüm dünyayı etkisi altına alan ve ölümlere neden olan Korona pandemisi sonrasında ülkeler yavaş yavaş normalleşme sürecine girerken ülkemizde de tedbirler bu noktada gevşetilmeye başlandı. Özellikle yaz dönemine girilen şu günlerde turistik bölgelerde bir hareketlilik yaşanırken, havası, doğası ve deniziyle kendisine has bir destinasyonu olan Didim ise tercih edilen ilçelerin başında gelmeye başladı.” gözlemlerini de paylaştı.

“Didim’ in antik bir turizm kenti olmasının yanında havası ve doğasıyla da korona virüs sürecinde, virüse yakalanmak istemeyen kronik rahatsızlığı olanların tercihleri arasında yer aldığını” kaydeden Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk; “KOAH ve astım hastalarına yönelik Didim’ in zaten bir çekim merkezi”  olduğunu  “Didim sağlık turizmi açısından önemli bir konumda; Dünyadaki en yüksek oksijenin oranı açısından Didim 1.sırada. Bu noktada Didim’in havası üniversitelerce tescillidir. Astım ve KOAH gibi hastalıkların özellikleri ile Covid-19 hastalığının özellikleri etkisi ele alındığında Didim bu tür hastalığı olanların rahatça yaşayabileceği bir yerdir. Çünkü Covid-19′ un da çaresi oksijendir. Yani bahsedilen tedavi edici ilaçlar, vücutta oksijeni yükseltici ilaçlardır.” dedi.

“Didim’in havasının tescilli olması itibariyle tedavi ediciliğinin yanında, Didim’ de bağışıklık sistemini güçlendirici ürünlerin belediye ve özel teşebbüsler tarafından üretiliyor,  bu ürünlere olan ilgi pandemi günlerinde beklenenden daha hızlı artıyor. Yalnızca  bu durumun yerel yönetimin de işini daha da arttıracağına dikkat çekti.

Şentürk ; “Yasaklar kalktığınca insanların tatil arayışına girdiklerinde, Didim’ in sağlık açısından en iyi tercih olacağı için esnaf ve oteller şimdiden ciddi bir adım atarak bu yükü karşılamak amaçlı daha çok önlem alması ve çalışması gerektiğini “de  belirtti.

Didim Turizm Derneği’nin önümüzdeki günlerde  hazırlığı süren  bir video ile antik kent (Apollo Tapınağı) Didim’ in oksijeni ve hatta dünyanın en büyük sağlık merkezi olması ile ilgili görseller hazırladıklarını, bu çalışmalarının Didim’in hem tanıtımına hem de efsaneleşmesine katkı sağlayacağı da öğrenildi. (Didim Haberler / 09.05.2020)