TURİZMCİLER, COVID-19 SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ

Didim Turizm Derneği tarafından Kovid-19 pandemi süreci değerlendirme toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıya İlçe Kaymakamı Halil Avşar, İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer ve İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda Didimli turizmci katıldı.
Didim Beach otelde gerçekleşen toplantıda pandemi sürecinin turizme etkileri değerlendirildi.

Toplantıda, Didim’de bulunan otel ve acente işletmecilerinden bilgi alarak değerlendirmelerde bulunan Aydın İl Kültür Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, toplantıya katılanlarla birlikte Kovid-19 şüphelisi olduğunda neler yapılacağı hakkında fikir alışverişinde bulundu.

“Didim en iyi örneklerden”
Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Doktor Mehmet Umut Tuncer, Aydın ilinin Kovid-19 pandemi sürecini en iyi geçiren iller arasında olduğunu belirterek “Kovid-19 virüsü sürecinde Türkiye hatta Dünya genelinde en sıkıntısız yaşayan illerden biriyiz. Kovid-19 belirtisi olan otel müşterilerinde dahi en hızlı şekilde izole edilerek, tedbir aldık. Didim kovid-19 sürecinde yaşanan en iyi örneklerdendir. Bunda sonraki süreçte pandemi sonrasında turizmi geliştirmek için neler yapabileceğimiz konusunda da fikir alışverişi yapmalıyız. Yapılacak olan organizasyonlarda işbirliği içerisinde olmalıyız” ifadelerine yer verdi.

“Turizm sezonu çok daha iyi geçecektir”
Aydın İl Sağlık Müdürü Osman Açıkgöz ise Kovid-19 pandemi sürecinde turizm sektörünü sekteye uğratmayacak kararlar alındığını belirterek “Turizm sekteye uğratmayacağımız kararlara özen gösterdik ve başarılı olduk. Önümüzdeki sezonda Kovid-19 pandemi süreci devam ederse karşılaştığımız örnekler ve aldığımız kararlar doğrultusunda daha bilinçli hareket edeceğiz. Kovid-19 virüsü mutasyona uğrar ya da aşı bulunursa turizm sezonu çok daha iyi geçecektir” dedi.