• (0256) 813 80 30
  • info@didimturizmdernegi.org
  • Hafta İçi - 09:00 - 20:00 | Pazar Kapalı

TURİZM TESİSLERİNDEKİ PERSONELİN AŞI PROGRAMI

16/03/2021 Salı günü Kuşadası’nda, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Umut TUNCER, Aydın İl Sağlık Müdürü Dr. Osman AÇIKGÖZ, Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa ŞENTÜRK, Didim Şoförler Odası Başkanı Savaş CENGİZ, Kuşadası Şoförler Odası Başkanı Hüsnü ÖTEN, Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin ÖZDEN, Aydın Turist Rehberleri Odası Başkanı Ozan Sayın ve Aydın Seyahat Acentaları Birliği Başkanının katıldığı “Turizm Tesislerindeki Personelin Aşı Programına Dahil Edilmesi” konulu bir toplantı yapıldı.

“Güvenli Turizm Programı” çerçevesinde turizm personelinin öncelikli olarak aşılanması için kayıt sistemi açıldığı 16/03/2021 tarihi itibariyle kayıtların alınmaya başladığı belirtildi.

Geçen yıl 50 oda ve üzeri otellere verilen “Turizm Güvenlik Sertifikasının”, 01/01/2021 tarihinden itibaren 30 oda ve üzeri konaklama tesislerine de verileceği açıklaması yapılırken, aşı olacak turizm personelinin çalıştığı konaklama tesislerinin öncelikle “Turizm Güvenlik Sertifika”sını almaları gerektiği ve sisteme işlendikten sonra tesiste çalışan personelin aşı programına dahil edileceği önemle vurgulandı.

Turizm sezonunun açılmasını takiben ülkemizdeki turizm hizmetlerinin yıl boyunca kesintisiz bir şekilde açık kalmasını sağlamak amacıyla, il etapta;

• Güvenli Turizm Sertifikası ve Bakanlık Belgeli Konaklama Tesisleri (açık olanlar)
  • Güvenli Turizm Sertifikalı ve Diğer Belgeli Konaklama Tesisleri (açık olanlar)
  • Seyahat Acenteleri
  • Turizm Taşıma Belgeli ve Güvenli Turizm Sertifikalı Araçlar (her araç için 2 şoför)
  • Profesyonel Tur Rehberleri (eylemli)

olmak üzere, aşı programına alınması konusunda Bakanlığımızca çalışmalara başlanmıştır.

Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı ile de entegre edilmiş olan bu sistemde işletmelere özel bir veri giriş sistemi oluşturulmuştur. Sisteme veri girişi için her tesis, bir tesis yetkilisi belirleyecektir. Bu doğrultuda her tesis için bir kullanıcı atanmış olacaktır. Sisteme girildiğinde, öncelikle tesisin açık olup olmadığına dair bilginin girilmesi, açık olmayan tesislerin ise, açılacağı tarihin sisteme girilmesi gerekmektedir. Tesis yetkilisi tarafından aşağıda belirtilen bilgilerin sisteme girilmesi gerekmektedir.

• Ad Soyad
  • T.C. Kimlik No (Mersis üzerinden kontrol edilecektir)
  • SGK No
  • Doğum Tarihi
  • İletişim Numarası
  • Görev
  • Aktif/Askıda/Taşeron/Stajyer/İş Başı Eğitim Projesi
  • Personel İlk İşe Giriş Tarihi
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi

Tesislerin bilgi girişini yapacağı uygulama linki https://turizmpersoneli.tga.gov.tr/ dir

Aşılama sitemi öncelikli olarak açık olan tesislerde görev yapan personelden başlayacaktır. Daha sonra açılış tarihi esas alınarak diğer tesislerde kademeli olarak sürece dahil edilecektir. Bu çerçevede tesis yetkilisi tarafından personelin zamanında aşı programına dahil edilmelerine ilişkin sürecin titizlikle takip edilmesi ve personelin bu konuyla ilgili olarak bilgilendirilmesi gerekmektedir. E-Nabız sistemi üzerinde aşı sırası gelen personelin de randevusunu zamanında alması da önem arz etmektedir.

İşletmenize dair yukarıda belirtilen tüm bilgilerin doğru ve eksiksiz bir şekilde sistemegirilmesi, işletmenizin sorumluluğundadır. İşletmelerin; yeni personle alımı, personelin işten ayrılması/çıkarılması durumlarında TGA’ya anında bildirimde bulunarak sistemdeki bilgileri güncellemeleri zorunludur. Yanıltıcı bilgi/belge giren tesislerin Güvenli Turizm Sertifikasyon Belgesi iptal edilecektir..

Mustafa ŞENTÜRK

Didim Turizm Derneği Başkanı